top of page
Support Group

Dacă esti in pragul unor alegeri de viață cu privire la domeniul profesional, și ai nevoie de un CONSILIER VOCAȚIONAL, ai nimerit unde trebuie. 

Sunt Maria-Iris HOEPPE, coach si  consilier vocaţional specialist acreditat de Ministerul Educatiei Nationale, care oferă servicii  de evaluare vocaţională, orientare profesională şi susţinere motivaţională în vederea dezvoltării autonomiei personale în alegerea unei profesii potrivite si  gestionarea unui plan de carieră.

2015 cu o clienta de coaching 2015.jpg

     Clarificări despre ceea ce este și face consilierul vocațional:

1.Nu este psiholog. El poate sau nu să aibă această pregătire, însă în procesul de consiliere, el nu va încerca să trateze probleme existente ci se va concentra pe susținerea clientului în procesul de luare a unor decizii.

2.Nu este un amic. Relația dintre un client și un consilier nu trebuie să își depășească limitele tocmai pentru a-și putea atinge obiectivele setate la debutul procesului.

3.Respectă un cod de etică.

4.Poate fi consultat indiferent de momentul profesional în care un client se află. Fie că este licean și nu știe ce facultate/meserie să aleagă, fie că a terminat facultatea și realizează că nu este ceea ce visa sau a făcut o viață o meserie și își dorește altceva, consultantul își poate ajuta clientul să își găsească drumul. Poate nu știe cum ar trebui să se prezinte efectiv la un interviu, ce să spună, cum să spună sau nu știe ce ar fi mai important să treacă în CV, ori dacă profilul lui de LinkedIn arată potrivit…

5.Nu îl judecă pe cel de lângă el. Indiferent de motivul pentru care s-au întâlnit, un consultant îl va susține și nu va judeca alegereile pe care le-a făcut sau urmează să le facă persoana consiliată.

6.Este obictiv și imparțial. Consultantul nu îl va influența pe client să meargă într-o direcție sau în alta, el va fi acolo pentru ca el să descopere beneficiile sau lipsa acestora în fiecare din variantele care i se descoperă.

participă constant la sesiuni de supervizare. Consultantul trebuie să fie mereu în pas cu tot ce este nou în piața muncii, cu noile instrumente și tehnici pe care le poate utiliza în procesul de consiliere, așa încât relația dintre el și client să fie una cât mai fructuoasă.

7.Iși sprijină clienții. Da, va face apel la toate cunoștințele, intrumentele, tehnicile pentru ca persoana aflată în procesul de consiliere să găsească răspunsurile pe care le caută. Cu toate acestea, indiferent de cât de priceput și dorinic este el să îl susțină, rezultatul depinde doar de clientul său! Depinde doar de cât de motivat este el să reușească, de cât de mult își dorește ca situația sa actuală să se schimbe, de cât de implicat și dormic este să ia o decizie pentru sine.

 

Cu sprijinul unor metode de intervievare si a unor instrumente de evaluare bine alese, create de cele mai demne de incredere societăți de profilare cognitiv-comportamentală, sunteți sprijiniți profesionist să aveți o carieră de succes!

CUM DECURGE PROCESUL 

-sedintele de  consiliere durează 50 minute 

-sunt necesare 3-12 ședinte,  în funcție de planurile și profilul clientului 

-se apelează la un set de 2-5 evaluari individuale din totalul de 12 disponibile

-ședintele au loc la cabinet sau on-line. Zoom sau Skype.

bottom of page