top of page

Workshopurile

COMPETENȚE DE COACHING PENTRU   MANAGERI

CONTEXTUL ORGANIZĂRII ACESTOR FORMĂRI

Pentru a face față noii realități, companiile se îndepărtează de practicile tradiționale de comandă și control spre ceva diferit: un model de manager-coach transformațional, în care managerii acordă sprijin pentru a stimula creativitatea, responsabilitatea, asumarea, empowermentul, mai degrabă decât a impune și da instrucțiuni. Astfel se crează un context fertil în care energia este generată din interior, iar  inovația și angajamentul  cresc.

De aceea aceste workshopuri sunt atât de utile liderilor care doresc să evolueze în modul în care reușesc să crească empowerment-ul și responsabilitatea oamenilor lor .

WHY ME?

GARANȚIE

Ca și formator, master coach și mentor coach, viziunea mea este să contribui prin munca mea  de formare profesională unui număr de 10.000 de lideri din Romania pentru ca aceștia să fie manageri transformaționali, maeștri ai descătușării potențialului echipelor lor prin competențe de coaching, practicând rolul de  manager-coach.

Cu experiență relevantă atât în business cât și în coaching și formare, facilitez o experiență de învățare bine structurată, rapidă, și ușor asimilabilă. Garantez însușirea acestor competențe, fixarea lor  și faptul că le veți putea folosi pentru restul vieții, simplu și benefic.

DAI SOLUȚII, SCAZI EMPOWERMENTUL?

Adesea leaderii se confruntă cu întrebarea: “ cum oare aș putea să îl ajut pe omul cu care lucrez  să fie mai bun?” Pentru că, știm deja, rolul unui leader este să producă rezultate prin oameni și să crească leaderi în jurul său.

 

Oamenii vin la noi, liderii, cu atâtea scopuri:  să împărtășească( probleme, blocaje, frustrări), să dea explicații, să dea lecții, să plătească polițe, să ceară socoteală, să anunțe victorii, să primeasca laude, să facă plângeri.  Și cel mai adesea observăm că vin pentru că așteaptă o soluție de la noi.

Iar daca le-o dam, deși noi o considerăm ca fiind cea mai bună, cumva nu o iau, nu o aplică sau nu și-o asumă 100%. De ce ? Pentru ca nu există implicarea lor personală în procesul de găsire a acelei soluții. Unde nu exista  implicare în găsirea soluției, empowermentul nu poate fi 100%.

Până acum vreo 10 ani încă a mai funcționat modelul managerial ”comandă și controlează”. Modelul însă își pierde din eficacitate. Pe de o parte, pentru că 40% din totalul forței de muncă este reprezentată de millenials(35%) și post-millenials(5%). Și pe de altă parte, dată fiind complexitatea crescândă a contextului de business și rapiditatea cu care lucrurile se schimbă, managerii de-acum pur și simplu nu au (și nu pot!) să aibă toate răspunsurile corecte. 

 

WWWWW_MP.jpg

ABORDAREA "IN THE COACHING STYLE"  

Ca și concept de baza, coachingul este  un parteneriat alături de coacheé într-un proces creativ și care provoacă gândirea, cu scopul de a inspira interlocutorul în maximizarea potențialului personal și profesional. Și, in egală măsură, coaching-ul  este și un instrument de leadership, mai precis o formă de acompaniament prin care leaderul  asuma rolul de coach(leader-coach) și conduce discuția cu subalternul sau colegul său, angajant, printr-un proces  provocator intelectual, intens, deschis și incluziv, pornind de la clarificarea obiectivului, către gasirea unei soluții și finalizând cu realizarea unui plan de acțiune.

Asumarea rolului de manager coach și practicarea  leadershiplui transformațional, versus cel tranzacțional, implică învățarea unor metode lucru noi, precum și schimbarea  câtorva paradigme din managementul personal.  Deși provocatoare la început, schimbarea aduce în câteva luni, rezultate semnificative. Conform unui studiu Harvard, condus în 2018, efectuat în 100 de companii care adoptaseră o cultură a coachingului s-au constatat următoarele evoluții:

avantaje coaching culture.JPG

BENEFICII

1.     Acestă formare  este extrem de utilă oricărui leader care dorește să conducă transformațional, să implice mai mult echipa în găsirea de soluții, și care vrea să își gestioneze mai bine nivelul propriu de energie, consumând mai puțin în "a face în locul altora, sau a arăta mereu cum să se facă" și mutând mai mult focusul pe "a fi și a dezvolta". 

 

2.     Managerul se va antrena în acest workshop în însușirea de noi paradigme, învațând din modelele de gândire ale unui Coach, exersând cum să își onoreze subalternul ca fiind expert al propriei vieți și profesii-și ca fiind creativ, complet și plin resurse.

 

3.     Leaderul coach învață să:

• susțină subalternii în a lucra consecvent pe obiective,

• încurajeze subalternii în procesul descoperirii de sine,

• provoace subalternii în găsirea propriilor soluții și strategii,

• mențină nivelul de responsabilizare a subalternilor.

 

4.     Aceste instrumente ajută leaderii să își îmbunătățească semnificativ și perspectiva asupra

propriilor comportamente, și în același timp, să își valorifice superior  potențialul la randul lor.

 

5.     Îmbunătățirea calității relațiilor dintre leaderi și subalternii lor.

 

6.     Toate cele de mai sus sunt de natură a impacta direct retenția talentelor, creșterea businessului și profitabilitatea.

ABIA ASTEPT SĂ NE CUNOASTEM

SI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ

WWWWW_MP.jpg
WORKSHOP CUNOSTINTE COACHING MANAGERI.pn
bottom of page