Am lucrat de-a lungul ultimilor 9 ani, multe zile și de acasă, așa că mă bucur să îți împărtășesc, pentru ca tu să le poti evita, cele 5 capcane în care poți pica atunci când lucrezi de acasă, și care îți pot afecta randamentul :
1.LIPSA DE BARIERE ÎNTRE CELE 2 DOMENII, personal și profesional. Să încerci să faci în același timp și treburi casnice și munca ta profesională înseamnă să te epuizezi rapid, să îți consumi energia și să te enervezi. Trebuie sa separi clar intervalele de lucru si cele de munci casnice, si să le comunici copiilor faptul că deși ești acasă, nu ești interpelabil decât pentru mari urgențe, in intervalele de lucru, altfel vor veni peste ține și te vor distrage de 200 de ori pe zi.
2.SĂ NU AI O CAMERA SEPARATĂ PE CARE SĂ O ORGANIZEZI CA PE UN BIROU și ÎN CARE SĂ LUCREZI. Dacă ai membrii ai familiei în jur, vei fi distras, eficienta îți scade cu până la 40%. Este necesar să îți faci un birou care să fie bine aranjat, ordonat, aerisit, luminos, să ai căști cu microfon dacă interacționezi cu alții audio și video, și neapărat să iti iei un scaun de birou bun, confortabil. Să faci pauze la fiecare 60-120 de lucru in care sa te ridici de la birou.
3.SĂ NU ÎȚI FACI UN ORAR DE LUCRU. Ori începi prea târziu, ori faci pauze prea lungi, ori lucrezi prea târziu, toate astea îți vor da in curând viața peste cap. În natură, totul are o ordine, soarele răsare și apuse la ore precise, deci organizarea e buna, un model probat;-)!
4.SĂ NU ȚII O AGENDA SI SĂ NU ÎȚI PUI OBIECTIVE S.M.A.R.T PENTRU ZIUA DE LUCRU: te poți simti jefuit de timp de altii care au agenda clara, te poti simți epuizat pentru că ai insistat pe urgențe nerelevante, sau pe lucrurile care îți plac cel mai mult, și nu ai mai avut timp sau chiar ai uitat de priorități.
5.SĂ NU TE MAI ÎNGRIJEȘTI CORPORAL ȘI VESTIMENTAR: în curând acest obicei ne scade energie, ne duce într-o zona de delăsare și lipsa de motivație. Subconstientul primeste mesaj ca suntem intr-o zi de pauza, in care mobilizarea resurselor pentru succes este optionala Un look bun ne crește starea de bine, deci ne crește creativitatea și randamentul de lucru.
După această criză, lumea se va schimba, in mod sigur, și, cel mai probabil, si obiceiurile de lucru: vom lucra mai mult de acasă, decât o făceam până acum. Așadar, cu cât ne creăm obiceiuri sănătoase din timp, cu atât vom obține rezultate în mod mai eficient, pe termen lung.
コメント